Home

Achtergrond 188 x bekeken

PvdA zakt weg in peiling

De PvdA zakt in de peiling. Als er nu verkiezingen zouden zijn voor het Europees parlement zouden de sociaal democraten drie zetels krijgen van de in totaal vijfentwintig Nederlandse zetels die er straks te verdelen zijn.

Op dit moment zijn er zeven PvdA'ers onder de in totaal zevenentwintig Nederlandse europarlementariërs. De PvdA stond vorige week nog op vier zetels in de peiling.

Dat blijkt uit de Europese politieke barometer van Synovate die vrijdag in het televisieprogramma Nova is gepresenteerd. Volgens de peiling zou het CDA zeven zetels houden. De VVD heeft er nu vier en zou er drie overhouden. Nieuwkomer PVV zou ook drie europarlementariërs kunnen leveren. GroenLinks, SP en de ChristenUnie/SGP blijven op twee zetels, net zoveel als ze er nu hebben. D66 zou van een, naar twee zetels stijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.