Home

Achtergrond 174 x bekeken

Prinses Máxima vond prijsuitreiking lastig

Prinses Máxima vond het na het drama op Koninginnedag lastig de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds uit te reiken.

"De laatste twaalf dagen was het moeilijk te denken aan een feestelijk moment'', zei ze vandaag bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in Paleis Noordeinde in Den Haag. Ze kon zich enthousiast maken voor de ceremonie "als je bedenkt wat de projecten van het Oranje Fonds voor anderen kunnen betekenen'', aldus de prinses in haar eerste toespraak na de aanslag in Apeldoorn.

Máxima reikte drie Appeltjes van Oranje uit aan projecten die zich inzetten voor structurele ontmoetingen tussen verschillende groepen in de samenleving. De prijs bestaat uit een beeldje, ontworpen en gemaakt door koningin Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. De prinses is beschermvrouwe van het Oranje Fonds, met 22 miljoen aan jaarlijkse bestedingen het grootste fonds op sociaal gebied in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.