Home

Achtergrond 200 x bekeken

President Chili besluit bezoek met landbouwverdrag

Met een nieuw landbouwverdrag heeft de president van Chili, Michelle Bachelet, vandaag haar staatsbezoek aan Nederland afgerond.

Chili en Nederland willen intensiever samenwerken op het gebied van wetenschap, handel en de ontwikkeling van landbouw, veehouderij en voedselproductie.

De meegereisde Chileense minister van Landbouw Marigen Hornkohl tekende op de Wageningen Universiteit daarvoor een verdrag met haar Nederlandse collega Gerda Verburg. Het bezoek aan Wageningen, in gezelschap van koningin Beatrix en prinses Máxima, was het laatste programmaonderdeel van Bachelet tijdens haar driedaagse staatsbezoek aan ons land. Na een ontmoeting met Chileense studenten is ze naar Frankrijk vertrokken voor een officieel bezoek.

De 57-jarige Bachelet was in Nederland op uitnodiging van Beatrix, die in 2003 een staatsbezoek aan Chili bracht. Het bezoek stond in het teken van "bevestiging en bestendiging van de goede betrekkingen tussen beide landen''. De Chileense president bezocht de afgelopen drie dagen behalve Wageningen Den Haag, Leiden, Amsterdam en Rotterdam.

Bachelet werd in maart 2006 gekozen tot president van Chili. De socialiste is het eerste vrouwelijke staatshoofd in de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.