Home

Achtergrond 169 x bekeken

Populariteit Brown naar historisch dieptepunt

De Britse premier Gordon Brown en diens Labour-partij hebben een record geboekt waar ze weinig plezier aan zullen beleven.

De steun van het publiek voor de regering bevindt zich op een historisch laag peil. En voor het eerst vindt een meerderheid van de Britten dat Brown moet opstappen.

Dat blijkt uit de British Polling Index, een opinieonderzoek dat donderdag en vrijdag werd uitgevoerd en waaraan ruim 2200 mensen deelnamen. De Britse krant Mail on Sunday meldde vandaag dat Brown de onpopulairste premier van Groot-Brittannië is sinds 1943. In dat jaar werden voor het eerst opiniepeilingen uitgevoerd volgens moderne methoden. Slechts 23 procent van de Britten steunt Brown en Labour op dit moment.

Daarmee presteren de regeringspartij en de partijleider nog slechter dan in het rampjaar 1983. Onder toenmalig partijleider Michael Foot had Labour de steun van 23,5 procent van de kiezers. De partij zat begin jaren '80 in de oppositie en was het toneel van grote interne conflicten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.