Home

Achtergrond 163 x bekeken

Politieke steun voor homo-statement Gordon

Zanger Gordon heeft gisteren steun gekregen van minister Ronald Plasterk (Media, homo-emancipatie) in zijn strijd voor rechten van homo’s in Rusland.

Ook Tweede-Kamerlid Boris van der Ham (D66) staat sympathiek tegenover het statement van Gordon, die met De Toppers deelneemt aan het Eurovisiesongfestival in de Russische hoofdstad Moskou.

Gordon vreest dat een geplande homo-demonstratie (Gay Pride) komende zaterdag in Moskou uit de hand kan lopen. Eerder gebeurde dat ook al toen anti-homoactivisten erop los sloegen terwijl de politie niets deed. Gordon wil met zijn statement voorkomen dat zich opnieuw zo’n situatie voordoet.

De Toppers moeten donderdag strijden voor een plaats in de finale van het songfestival. Die eindronde heeft plaats op zaterdag. De Gay Pride Moskou is op zaterdagmiddag. Als die demonstratie onverkwikkelijk verloopt en er weer klappen vallen, dan zal Gordon niet optreden. Als De Toppers de eindronde niet halen, dan zal hij meelopen in de Gay Pride.

Plasterk kan zich helemaal vinden in de opstelling van de Amsterdamse artiest. ”Heel Nederland staat achter je”, zei hij dinsdagavond in RTL Boulevard. Hij beloofde bovendien de kwestie binnenkort aan te kaarten met een Russische functionaris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.