Home

Achtergrond 202 x bekeken

Politie Gelderland beloont nette automobilisten

Jonge bestuurders in Gelderland maken kans op prijzen als ze zich netjes aan de verkeersregels houden.

De Gelderse politiekorpsen en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) belonen bij wijze van proef automobilisten om hen op een positieve manier op verkeersveiligheid te attenderen. "We zoeken naar andere manieren van controle, omdat bekeuringen niet lijken te zorgen voor minder overtredingen. Door mensen te belonen benader je ze positief'', aldus Berry van Houten van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) dinsdag.

Het beloningssysteem bestaat uit een bedankbriefje dat gecontroleerde 'nette' automobilisten thuisgestuurd krijgen. Daarin zit een kanskaart waarmee mensen auto-artikelen, staatsloten en als hoofdprijs een TomTom kunnen winnen. De politie controleert vooral in avond- en nachturen om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. "Maar ook andere bestuurders die we aanhouden en zich aan de regels houden, maken kans op een prijs.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.