Home

Achtergrond 165 x bekeken 2 reacties

Polder in Hoeksche Waard terug naar natuur

De Leenherenpolder in de Hoeksche Waard wordt een natuurgebied.

De Dienst Landelijk Gebied van het ministerie van LNV (Natuur) koopt het 188 hectare grote terrein bij het Haringvliet in opdracht van de provincie Zuid-Holland. Dat meldde de provincie gisteren.

De polder krijgt kreken en geulen, die verschillende vogelsoorten aantrekken. Ook komen er mogelijkheden voor recreatie. Het stuk natte natuur wordt onderdeel van een groter getijdengebied. De eigenaar en de pachters verhuizen naar een locatie in de buurt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Frans

    Al wat van de zee is afgenomen ,neemt de zee vroeg of laat terug .

  • no-profile-image

    freek

    En wanneer gaat dat verzotte Lelystad weer onder water. Jaren hebben mensen eraan gewerkt om dat land te winnen en nu gaan we het lekker terug geven. Waarom laten we die dijken niet eens met rust en geven we de hele zooi terug geef al het geld aan de EU en ga het ergens anders proberen. Want ja er leefden een paar duizend jaar geleden geen mensen in wat nu nederland is ,voor de laatse ijstijd was er alleen maar water dus laten we de boel maar weer onderlopen. Ze gaan wel iets al te makkelijk praten met een supermarkt om de hoek en een planten bak op 5 hoog

Of registreer je om te kunnen reageren.