Home

Achtergrond 450 x bekeken

Plukon wil Volwaard naast Puur en Eerlijk handhaven

Het pluimveevleesmerk Volwaard kan naast het nieuwe scharrelconcept Puur en Eerlijk in de Albert Heijn-schappen komen.

Dat is de reactie van manager Kees van Oers van De Kuikenaer, de afdeling van pluimveevleesconcern Plukon voor de levende aanvoer van kuikens.

Onder de aanduiding scharrelvlees brengt AH een aantal versvleessoorten die qua welzijnseisen zijn gepositioneerd tussen gangbaar en biologisch in. Van Oers bevestigt dat Plukon in gesprek is met AH over de invulling van het nieuwe segment. Van Oers denkt dat er voor Plukon mogelijkheden zijn om het nieuwe segment, dat qua productie- en welzijnseisen slechts in details verschilt van de eisen voor de Volwaard-kip, in te vullen.

Van Oers geeft verder aan dat Plukon ook de andere deelnemers in het Volwaard-project, ZLTO en Coppens mengvoeders, wil betrekken in het overleg over de positie van Volwaard bij Albert Heijn. Behalve bij Albert Heijn ligt de Volwaard-kip ook in de Jumbo-supermarkten en bij een aantal ketens die inkopen via Super Unie.

Lees ook AH praat met Nederlandse producenten scharrelvlees

Of registreer je om te kunnen reageren.