Home

Achtergrond 357 x bekeken 2 reacties

'Platteland heeft saneringsfonds nodig'

De politiek zou niet alleen in de Vogelaarswijken geld moeten pompen, maar ook in het platteland om verloedering daarvan tegen te gaan.

Het platteland heeft daarom een saneringsfonds nodig. Dat zegt Henk Aalderink, burgemeester van het Achterhoekes Bronckhorst, in Trouw. "We moeten de rotzooi opruimen om het landschap te bewaren. Maar daarvoor hebben wij het geld niet. Alleen al de afschrijving op schoolgebouwen die eerder leeg staan dan gepland, is enorm", zegt Aalderink.

De burgemeester doelt op het slopen van leegstaande stallen en schuren die het landschap op het platteland aantasten. Dit zou onder meer komen door het afnemende aantal huishoudens en het wegtrekken van talentvolle, hoogopgeleide jongeren en tweeverdieners van het platteland.

Aalderink nam vorig jaar het initiatief voor P10, een bundeling van de tien grootste plattelandsgemeenten als tegenhanger van grote stedenorganisaties.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Verburg schenkt liever geld aan Artis

  • no-profile-image

    EdwinR66

    Denk zeker dat er gekeken moet worden naar leefbaarheid op het platteland. Of beter kleine dorpen. Dat ze mn. de jeugd daar kunnen houden, daar een gezin kunnen stichten om zoveel mogelijk voorzieningen in stand te houden. Anders zie ik het nog wel eens gebeuren dat er 'spook-dorpen' ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.