Home

Achtergrond 147 x bekeken

Pinnen wordt voorlopig niet duurder

Pinnen wordt in Nederland voorlopig niet duurder. Banken en winkeliers hebben vandaag afgesproken dat de tarieven voor het betalen met een bankpas de komende vijf jaar niet zullen stijgen.

De afspraak hangt samen met de invoering van een nieuwe Europese standaard voor het betalingsverkeer, de Single Euro Payments Area (SEPA). De detailhandel, horeca en benzinestations vreesden dat die nieuwe standaard tot hogere kosten voor betalingstransacties zou leiden dan het relatief goedkope Nederlandse pinsysteem. Banken garanderen nu dat dit de komende vijf jaar niet zo zal zijn.

De banken en winkeliers beloofden elkaar verder dat de fraudegevoelige magneetstrip op bankpassen voor eind 2011 wordt vervangen door een veiliger chip. Dat is twee jaar vroeger dan eerder werd afgesproken. Banken stellen de komende vier jaar 24 miljoen euro beschikbaar om winkels en horecagelegenheden te compenseren voor de kosten die met deze versnelde invoering gepaard gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.