Home

Achtergrond

Personenschade Apeldoorn blijft onder 5 miljoen

De schade die personen hebben opgelopen als direct gevolg van de actie van Karst T. op Koninginnedag zal niet hoger uitvallen dan 5 miljoen euro.

Dat zei een woordvoerster van Reaal, de verzekeraar van Karst T., vandaag naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant.

Slachtoffers kunnen een beroep doen op de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering die Karst T. had lopen bij verzekeringsmaatschappij Reaal toen hij met zijn Suzuki Swift op het publiek in Apeldoorn inreed. "Daar zit een maximum aan van 5 miljoen euro, maar wij verwachten dat dat genoeg is om de schade te dekken'', zei de woordvoerster.

Reaal Verzekeringen en Slachtofferhulp Nederland hielden afgelopen zaterdag een bijeenkomst waarvoor ze iedereen die een beroep had gedaan op een van beide organisaties, hadden uitgenodigd. De aanwezigen kregen advies over het indienen van claims bij de verzekeringsmaatschappij.

Volgens de woordvoerster hebben zich bij Reaal ook mensen gemeld die het ongeluk voor hun ogen hebben zien gebeuren, maar niet geraakt zijn door de auto van Karst T. De woordvoerster bevestigde dat de verzekering wel shockschade dekt, maar dat daarvoor zeer strenge eisen gelden. Zo moet er sprake zijn van medisch vastgesteld geestelijk letsel. Alleen heftig schrikken of intens verdrietig zijn als gevolg van een gebeurtenis leidt niet tot een shockschade, aldus de voorlichtster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.