Home

Achtergrond 211 x bekeken

Paus mag zijn schoenen aanhouden in moskee

Paus Benedictus XVI heeft zijn schoenen aan mogen houden toen hij in de Jordaanse hoofdstad Amman de Hussein-moskee bezocht.

Begeleiders in het gebedshuis vonden het niet nodig dat de leider van de Rooms-Katholieke Kerk zijn schoenen uittrok.

Dat de paus zijn schoenen aanhield heeft dus niets te maken met een gebrek aan respect voor de islam, haastte een woordvoerder van het Vaticaan te verklaren. Benedictus zou van plan zijn geweest zijn schoenen uit te trekken, overeenkomstig islamitisch gebruik.

De stappen van de paus in de islamitische wereld worden nauwlettend in de gaten gehouden, omdat hij heel wat moslims tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Tijdens een toespraak enkele jaren geleden citeerde hij een Middeleeuwse keizer, die opvattingen van de islam als kwaadaardig en onmenselijk had bestempeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.