Home

Achtergrond 175 x bekeken

Patiënten mogelijk besmet door 'vuile' endoscoop

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam roept 796 patiënten terug om ze te controleren op besmetting met hepatitus B en C (geelzucht) en het aidsvirus hiv.

De betrokken patiënten zijn inwendig onderzocht met endoscopen waarvan niet zeker is dat ze goed waren ontsmet. Dat heeft het ziekenhuis donderdag bekendgemaakt. "Hoewel de kans op besmetting zeer gering is, kunnen wij het niet voor de volle 100 procent uitsluiten'', zei een woordvoerster van het ziekenhuis in een toelichting.

De instrumenten zijn schoongemaakt met een apparaat, waarvan woensdag tijdens een grote onderhoudsbeurt is gebleken dat het defect was. Het ziekenhuis heeft acht van dit soort reinigings- en desinfectiemachines. De andere zeven mankeerden niets.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.