Home

Achtergrond

PT maakt 2,3 ton extra vrij voor juridische steun

Het Productschap Tuinbouw stopt voor juridische ondersteuning 230.000 euro extra in zijn financieringsfonds energie.

Uit een notitie van de sectorcommissie Energie blijkt dat eerder was uitgegaan van 25.000 euro aan juridische kosten.

In 2006 oordeelde de commissie dat het voeren van juridische procedures en de inzet van advocaten van buiten beperkt moest en kon worden. Destijds liep alleen de klacht tegen handelsonderneming GasTerra bij de Nederlandse Mededingings Autoriteit.

Het budget voor 2007 is beperkt tot 50.000 euro. Een restant daarvan is doorgeschoven naar 2008 en 2009. Het extra geld wordt onder meer gebruikt voor juridische ondersteuning bij de invoering van nieuwe tarieven voor gastransport (OV-exit-tarieven).

Of registreer je om te kunnen reageren.