Home

Achtergrond

PPE houdt alle opties voorzitterschap open

Bestuurders van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) houden alle opties open wat betreft de invulling van het voorzitterschap van het productschap vanaf 1 januari volgend jaar.

Gisteren maakte het Productschap Vee en Vlees (PVV) bekend dat het Steven Lak gaat voordragen als nieuwe voorzitter van hun productschap. Op termijn zou hij eventueel ook voorzitter kunnen worden van het PPE. NOP-voorzitter Jan Wolleswinkel noemt de benoeming van buitenstaander Steven Lak verrassend. Wat betreft het voorzitterschap van het PPE meldt hij dat het nog veel te vroeg is daar al uitspraken over te doen. "We gaan ons pas in september beraden over de volgende voorzitterstermijn", aldus Wolleswinkel. "We zijn zeer tevreden met het functioneren van de huidige voorzitter Jos Ramekers." Ook een nieuwe termijn van Ramekers is wat Wolleswinkel niet onbespreekbaar.

Ook secretaris Jan Brok van de Nederlandse Vereniging Pluimveehouders laat zich in vergelijkbare bewoordingen uit. Hij vindt de keus van het PVV voor een buitenstaander een goede, gezien de voorgeschiedenis in dit schap. Nepluvi-voorzitter Jan Odink is positief over Lak. "Hij heeft een indrukwekkend curriculum. Positief is ook dat hij uit een diplomatenfamilie komt." Als het gaat om een eventueel voorzitterschap van het PPE is Odink kritisch. "Hij heeft geen affiniteit met de pluimveesector, zelfs niet met de landbouw."

Toch wil Odink niet zo ver gaan dat hij Lak al afschiet als mogelijk voorzitter van het PPE. Over een eventuele nieuwe termijn voor Jos Ramekers bij het PPE zegt Odink: "Ik acht de kans klein dat Ramekers wordt herbenoemd."

Of registreer je om te kunnen reageren.