Home

Achtergrond

'Overname Versdirect.nl één van de toekomstscenario’s'

Een overname door Versdirect.nl is voor handelshuis Scherpenhuizen één van de mogelijke toekomstscenario’s.

Dat zegt financieel directeur Mart van der Smissen. "We kijken wat de toekomstmogelijkheden zijn. Dit zou één van de opties kunnen zijn voor een toekomststrategie." Een overname is niet uit nood geboren, of aangewakkerd door de economische recessie, stelt de financieel directeur van het familiebedrijf van Scherpenhuizen. "De recessie staat er buiten. De handel in groente en fruit is relatief ongevoelig voor een recessie. Mensen blijven eten." Verder commentaar wil hij niet geven op de plannen om Combilo en Scherpenhuizen over te nemen voor naar verluidt 38 miljoen euro.

Leden van Versdirect.nl bespreken dinsdag een overnameplan, bevestigt Versdirect.nl. De overname van handelshuizen is een voorbeeld van ketenintegratie, stelt de organisatie en kan de marges voor telers vergroten door verantwoordelijk te worden voor de afzet.

Volgens Versdirect.nl heeft het geen effect voor de derde partij in Versdirect.nl; Levarht. Een woordvoerder van dit laatste bedrijf weet dat nog niet. "Voor ons zijn de consequenties op dit moment nog niet helder", is het enige dat hij wil zeggen.

De overnameplannen zijn opmerkelijk. Afgelopen jaar werd de eigendomsrelatie tussen de telers en handelshuizen juist doorgeknipt. De leden van destijds VDT hadden 50 procent van de aandelen in het toenmalige bedrijf Versdirect Nederland (VDN). "Dat belang hebben we toen verkocht aan de telers", weet Van der Smissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.