Home

Achtergrond

Overheid wil rechtbanken minder belasten

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) gaat kijken hoe de overheid rechtbanken minder kan belasten.

Dat heef hij de Tweede Kamer vandaag beloofd.

De Kamer sprak woensdag over het jaarplan van de Raad voor de Rechtspraak, dat ze in maart presenteerde. Door de financiële crisis komen er de komende jaren waarschijnlijk meer ontslag-, faillissements- en incassozaken. De Raad wil daarom 40 miljoen euro extra voor meer personeel, zodat rechtbanken alle zaken op tijd kunnen behandelen.

De minister ziet daar niks in, juist vanwege de economische crisis. Op aandringen van D66 zal hij wel kijken hoe procedures tegen de overheid kunnen worden voorkomen. Volgens de bewindsman probeert het kabinet de druk op de rechtspraak al te verminderen. Hirsch Ballin kijkt graag wat hij nog meer kan doen, al moet de Kamer "geen wonderen'' verwachten. Hij stuurt hierover voor het zomerreces een brief naar de Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.