Home

Achtergrond 1 reactie

'Overgangstermijn leidt tot faillisement nertsensector'

Het verbod op de nertsenhouderij met een overgangstermijn van tien jaar leidt tot een faillissement van de sector. Dat concludeert onderzoeksbureau Deloitte.

Deloitte onderzocht in opdracht van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) hoe groot de kans is dat de nertsensector binnen tien jaar de gedane investering kan terugverdienen. Uit de berekeningen blijkt dat bedrijven in 2010 in de rode cijfers komen en na tien jaar een verlies van € 908.000 lijden.

Door het kwijtraken van vermogen en pensioen loopt de schade per bedrijf volgens Deloitte op tot 6 miljoen euro. Voor de hele sector komt dat neer op 1 miljard euro. Dit is beduidend meer dan eerdere onderzoeken van het LEI en CE Delft, die op schadeposten van respectievelijk een half miljard en 16,5 miljoen uitkwamen.

De NFE denkt dat de Tweede Kamer het wetsvoorstel voor het verbod op basis van het nieuwe onderzoek zal afwijzen. "Zelfs voorstanders van een verbod willen dit alleen bij een deugdelijke compensatie", benadrukt voorzitter Wim Verhagen. "De NFE zal indien nodig alle juridische wegen bewandelen om de schade op de overheid te verhalen."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    freek

    als die 90.000 mensen die hun handtekening hebben gezet tegen de nersen fok dat even betalen is ongeveer 11.111,11 euro per man. Contant is goed!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.