Home

Achtergrond 220 x bekeken 6 reacties

Oude koe beter voor het klimaat

Koeien die lang leven zijn beter voor het klimaat dan koeien die jong sterven.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Animal Sciences Group van Wageningen UR (ASG). Volgens de onderzoekers kunnen melkveehouders de uitstoot van broeikasgassen verminderen door onder meer de gemiddelde leeftijd van hun vee te laten oplopen.

Verlenging van de levensduur van het vee is niet eenvoudig, maar wel zeer effectief in het beperken van de emissies. Daarbij komt dat het bedrijfsresultaat ook toeneemt.

De uitstoot per liter melk van een koe die langer leeft is lager, omdat een koe de eerste twee jaar van haar leven geen melk geeft.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ja hoor

  tsjonge jonge jonge, hebben ze niets beter uit tezoeken dan zulke onzin. Ik kon van tevoren ook wel vertellen dat als een koe langer meegaat, dat het beter voor het milieu is...........

 • no-profile-image

  Onzin

  Ba wat een onzin, zulk onderzoek is puur geld over de balk gooien. Om geld over de balk te mogen gooien moet men er een onderzoek bij zoeken! Heeft men daarvoor een dure studie gevolgd?

 • no-profile-image

  freek

  ja leuk onderzoek maar elk jaar krijgt die koe een kalf wat moet je daar dan mee doen. Dan kom je weer terug bij het gentisch manipuleren koeien die nooit oud worden veel melk geven en niet hoeven te kalven en geen scheten laten

 • no-profile-image

  Dubbeldekker

  En zo is een koe net als een auto, een tractor, een fiets. Daarvoor heb je geen studie aan de WUR voor nodig.
  Maar goed ze signaleren het in Wageningen en het significant betrouwbaar wetenschappelijk onderbouwd onderzoek dat is omgezet in een pil van een boek. En daar zal op afstuderen over enkele weken de eerste promovendus van de melkvee academie.
  En in Amsterdam roept iedereen weer: Watsgebeurt, heb je nog een leuke pink voor de stier.

 • no-profile-image

  cum

  Nederland gaat ten onder als ze dit zinvol onderzoek noemen..de hele uitkomst en onderbouwing van de achterliggende reden kan al in dit artikel omschreven worden. Waarvoor dan dat onderzoek nog..
  Nu zal het gezanik en de bemoeizucht wel weer komen uit de bobo-belt...

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Misschien is het ook wel beter voor de koe.................

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.