Home

Achtergrond

Oude auto's vaker gestolen

Het aantal gestolen oude auto's is in acht jaar meer dan verdubbeld.

Oorzaak is onder meer dat ze makkelijk zijn te stelen omdat een startonderbreker ontbreekt. Dat meldde maandag een woordvoerder van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit op basis van een onderzoek van de Rijksdienst voor het Wegverkeer naar auto's van 21 jaar en ouder. Hij bevestigde daarmee een bericht in De Telegraaf.

Het aantal gestolen 'oldtimers' steeg van 237 in 2000 naar 596 het afgelopen jaar. Ze worden ook minder vaak teruggevonden (47,1 procent) dan moderne wagens (55,9 procent). Mogelijk speelt een rol dat oude gestolen auto's worden omgekat (een nieuwe identiteit krijgen) of dat ze voor onderdelen worden gesloopt. Eigenaren van een 'oldtimer' hoeven geen motorrijtuigenbelasting te betalen.
De meest gestolen oudjes zijn de Volkswagen Golf, Opel Kadett en Opel Corsa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.