Home

Achtergrond

Ontbossing papierbedrijf bedreigt Orang-oetans

Ontbossing door de grootste papierfabrikant in Azië bedreigt het leven van zeldzame orang-oetans, tijgers en olifanten in Indonesië.

Vijf dieren- en milieuorganisaties sloegen dinsdag alarm. Volgens het rapport van de samenwerkende organisaties krijgt papierfabrikant Asia Pulp & Paper (APP) toestemming om op het eiland Sumatra 50.000 hectare bos te kappen. Het stuk oerwoud ligt naast een beschermd natuurpark in de provincie Jambi.

"Het heeft wetenschappers tientallen jaren gekost om orang-oetans succesvol uit gevangenschap terug in het wild te zetten. APP kan binnen enkele maanden het nieuwe leefgebied van deze beesten vernietigen'', aldus een woordvoerder van een zoölogisch instituut in Frankfurt.

De milieuorganisaties, waaronder de stichting voor behoud en bescherming van de Sumatraanse tijger, het Wereldnatuurfonds en het gemeenschappelijk Indonesisch conservatiecentrum (WARSI), hebben het Indonesische ministerie een brief geschreven en gevraagd of de autoriteit het gebied wil beschermen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.