Home

Achtergrond 223 x bekeken

Omzet industrie gedaald

De ondernemers in de industrie behaalden in maart 20 procent minder omzet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het buitenland werd 23 procent minder omgezet, op de binnenlandse markt 15 procent. In februari was de omzet 27 procent lager. De afname van de omzet in maart is voor ruim de helft toe te schrijven aan lagere afzetprijzen. Daarnaast telde maart dit jaar twee werkdagen meer dan in 2008. Het positieve effect hiervan op de omzetontwikkeling wordt geraamd op ruim 4 procent.

Alle branches behaalden minder omzet dan in maart 2008. De aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie kende met 34 procent de grootste teruggang. De voedings- en genotmiddelenindustrie deed het met 5 procent minder omzet relatief het beste.
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in maart 12 procent lager dan een jaar eerder. De afname van de productie bedraagt nu al vier maanden op rij zo'n 12 à 13 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.