Home

Achtergrond 137 x bekeken

Obama wil plannen gezondheidszorg snel door Huis

De Amerikaanse president Barack Obama hoopt zijn plannen om de gezondheidszorg te hervormen voor het zomerreces door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden te hebben.

Volgens Obama hebben de hervormingen haast, zo zei hij vandaag.

"Het Huis werkt eraan de nieuwe wet voor 31 juli te laten passeren, voordat het in augustus met reces gaat. Dat is het soort urgentie en besluitvaardigheid dat we nodig hebben om deze historische wetgeving in te voeren'', aldus Obama. Hij sprak woensdag onder meer met Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die de leiding zal nemen bij het maken van de wetgeving.

Obama wil de kosten voor gezondheidszorg in tien jaar tijd met 2 biljoen dollar (1,47 biljoen euro) terugdringen. Ook moet de zorg voor meer mensen toegankelijk worden. Ongeveer 46 miljoen Amerikanen hebben geen zorgverzekering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.