Home

Achtergrond 2 reacties

Nukaprijs gaat kelderen

De nukaprijs noteert een fractie lager. De prijs van een gemiddeld zwartbont stierkalf van 48 kg komt €2 lager uit, op €110.

De markt is bijzonder moeizaam, al had dat de laatste weken weinig invloed op de nukaprijs. Sterker nog, de prijs ging laatst zelfs iets omhoog.

Maar dat is nu wel voorbij. In een slechte markt heeft de nukaprijs te lang boven zijn stand geleefd. Er kan zomaar €15 tot €20 van de prijs afgaan.

De oorzaak is tweeledig. Aan de ene kant is er de vleesveesector. Blank kalfsvlees wordt steeds goedkoper. Er is veel te veel aanbod in Europa.

Aan de andere kant drukt de buitenlandse nuka-import een duidelijk stempel op de kalverprijs. Er komen nog altijd erg veel nuka’s naar Nederland. En dat laat zich straks duidelijk voelen in de prijs.

prognose:

fors omlaag

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onzin prognose

  Als veehouder heb ik vandaag drie gewone mooie stierkalveren 2 roodbonte en 1 zwartbont kalf verkocht voor samen € 450,--

  Vreemd dat ik dan vandaag z'on prognose lees. Of heeft u dit vorige week onderzocht?? Want dan is dat voltooid verleden tijd!!

 • no-profile-image

  avdsluis

  wordt deze "prognose" gesponsord door Jan van Drie?? A.J.

Of registreer je om te kunnen reageren.