Home

Achtergrond

Nu pas echt Verantwoordingsdag

Het kabinet en de Algemene Rekenkamer hebben de afgelopen dagen hun jaarverslagen en rapporten over 2008 al de deur uitgedaan, maar nu is het pas echt Verantwoordingsdag.

Vanmiddag ontvangt Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet officieel het financieel jaarverslag van het Rijk uit handen van minister Wouter Bos (Financiën) en de beoordelingen van de kabinetsprestaties uit handen van Rekenkamer-president Saskia Stuiveling.

De derde woensdag in mei is traditioneel de dag van de verantwoording, aan het Binnenhof beter bekend als ’gehaktdag’.

Het kabinet liet vrijdag weten dat het goed op koers ligt met het halen van gestelde doelen. Ook de Algemene Rekenkamer toonde zich dinsdag in grote lijnen tevreden. De informatieverschaffing van het kabinet aan de Kamer kan volgens de rekenkamer nog wel beter.
Volgende week is het debat met het kabinet over de kabinetsprestaties in 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.