Home

Achtergrond 322 x bekeken 7 reacties

Nijkerk Dairy nu definitief over naar Arla Foods

Nijkerk Dairy is sinds vandaag formeel in handen van Arla Foods.

De Europese Commissie en de Nederlandse Mededingingsautoriteit hebben de verkoop van de fabriek door FrieslandCampina aan Arla goedgekeurd. De merknaam Friesche Vlag blijft in handen van FrieslandCampina. De merknaam Friesche Vlag zal worden gevoerd voor langhoudbare zuivel en koffiemelk. Arla krijgt voor tien jaar de licentie om voor dagverse zuivel dezelfde merknaam te gebruiken. Arla denkt met die merknaam een belangrijke slag te kunnen slaan in Nederlandse supermarkten. Voor Arla was een deal met die merknaam essentieel.

Bij de overeenkomst gaat het verder om de fabriek, dagverse zuivelactiviteiten, en de merken Breaker, Milk&Fruit, Kwarkyoghurt en Melkunie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arjan

  Helemaal eens met Delfin !! Een beetje tegengewicht van een zeer goede cooperatie uit een ander land hoeft helemaal niet in het nadeel te werken. Het houdt FC scherp en ze moeten nu wel laten zien wat ze waard zijn. En als boer heb je bovendien de keuze om aan Arla te gaan leveren. Mogelijk kun je op termijn zelfs lid worden van deze cooperatie. Indien zij een melkprijs blijven betalen zoals afgelopen jaren is dat helemaal nog niet zo'n gek plan. Krijg je uittree geld bij FC en een betere melkprijs !!! Dit geld echter alleen indien je lid kunt worden bij Arla. Laat ik voorop stellen dat ik het liefst bij FC blijf leveren maar dan moeten ze wel wat laten zien qua melkprijs. Daarbij moet de melkprijs van ons als leden melkveehouders aanzienlijk beter zijn dan bij onze collega zuivelverwerkers. Waarom anders die omvang en al die investeringen wereldwijd zonder dit terug te zien in de melkprijs. Kortom FC laat maar eens wat zien !!!!

 • no-profile-image

  veehouder

  Waar zijn we mee bezig??
  Arla geeft al aan om een goeie slag te kunnen slaan in de supermarkten.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Gerard, het opschalen van cooperaties is een mogelijkheid maar volgens mij moet het eerder andersom. De grote retailers en multinationals moeten eerder kleiner worden om zo weer een grotere diversiteit aan bedrijven te creeren. Men moet meerdere mogelijkheden hebben om zijn producten aan de man te kunnen brengen en niet afhankelijk zijn van grote spelers die de overschotmarkt uitbuiten. In de huidige financieele en economische crisis was het door diverse overheden verstandiger geweest om dit van noodlijdende bedrijven als extra eis te stellen in plaats van milliarden aan valuta er in te pompen. Nu maken ze (met oneerlijke concurrentie) te grote spelers alleen maar machtiger. Een gemiste kans van de G20 onlangs in Londen. Of moeten we al constateren dat multinationals de touwtjes in handen hebben?

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  Moet je nagaan in duitsland wordt van de overheid dringend aangeraden aan de melkveehouders om hun cooperaties op te schalen teneinde een relevante markpartij te zijn. hier moet zo nodig gesplits worden. Worden we belazerd of laten we ons belazeren. Bestuurders : hier gaan per bedrijf duizenden euro,s verloren, u zit er voor de melkveehouders en niet voor de aandeel houders van de grootwinkelbedrijven. Ik blijf er bij : bij samen werken moet een en een drie zijn anders wordt het niks hier is het nog minder dan twee

 • no-profile-image

  gert

  Een goede melkprijs voor de boer moet uit de markt komen zegt de politiek,maar dan moet diezelfde politiek de boer daar ook de gelegenheid voor geven en de initiatieven daarvoor niet gaan dwarsbomen,dit is de schijnheiligheid van de politiek,dit is vechten tegen de bierkaai

 • no-profile-image

  Delfin

  FrieslandCampina (FC) is door hun systeem van prestatieprijs niet bepaald prijsleidend. Voor zo'n groot concern vind ik hun ambitieniveau veel te laag. Daar mag wel wat meer power in. Daarom vind ik het prima dat er toch meer tegenwicht komt. Arla Foods, is ook een groot concern die mogelijk op termijn voor kan zorgen dat FC bij "de les" blijft. Als FC wel heel goed gaat presteren, dan is Arla zo weer weg en kan FC dit onderdeel weer voor een prikkie terugkopen. Deze afstoting heeft volgens mij ook zijn voordelen voor de leden van FC.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  foutje, miljarden

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.