Home

Achtergrond 153 x bekeken

Nieuw initiatief pakt verborgen honger aan

Drie bedrijven, de Universiteit van Wageningen en minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) hebben vandaag in Amsterdam een nieuw initiatief gelanceerd om verborgen honger aan te pakken.

Het gaat vooral om het tekort aan vitamines en mineralen dat veel mensen in ontwikkelingslanden hebben. De nieuwe publiek-private samenwerking heet Amsterdam Initiative on Malnutrition (AIM) en sluit aan bij de Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN). De deelnemers maken gebruik van elkaars netwerken, kennis en ervaring.

Doel is om in 2015 meer dan 100 miljoen mensen in Afrika te voorzien van voedsel met voldoende vitamines en voedingsstoffen. Het project begint in vier landen: Kenia, Zuid-Afrika, Ghana en Tanzania. Als het aanslaat, komen daar andere landen bij.

Ook andere bedrijven en organisaties kunnen zich aansluiten bij AIM. De drie bedrijven die meedoen, zijn Unilever, DSM en Akzo Nobel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.