Home

Achtergrond 216 x bekeken 1 reactie

Nertsenbevrijder langer in voorarrest

De voorlopige hechtenis van de 24-jarige man die wordt verdacht van het loslaten van circa drieduizend nertsen uit een fokkerij, is door de raadkamer in Rotterdam met zestig dagen verlengd.

Dat meldt het Openbaar Ministerie op zijn website. De nachtelijke 'dierenbevrijdingsactie' voltrok zich in maart in de Zeeuwse plaats Stavenisse. De verdachte werd begin april aangehouden en zit sindsdien vast. Voor de actie zit ook nog een 19-jarige vrouw uit Lent vast.

De man staat bekend als de Vegan Streaker, omdat hij geregeld schaars gekleed aandacht vroeg voor dierenleed bij publieke gebeurtenissen. Vorig jaar verstoorde hij een televisieshow van Paul de Leeuw.

Het OM onderzoekt ook of hij een brandstichting in een bestelbus van een slager in Vught in 2006 op zijn geweten heeft. Hij wordt waarschijnlijk eind juni voor de rechter gebracht tijdens een pro forma zitting.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jeroen

    Dag of wat in een kooi met nersten doen, zijn zulke lieve beestjes

Of registreer je om te kunnen reageren.