Home

Achtergrond 170 x bekeken

Nederlanders geïnteresseerd in EU-verkiezingen

Vergeleken met inwoners van de meeste andere EU-lidstaten hebben Nederlanders veel belangstelling voor de verkiezingen van het Europees Parlement in juni.

Volgens een onderzoek onder 15.000 personen in alle 27 EU-lidstaten komen de Nederlanders op de vierde plaats. In totaal 57 procent van hen is geïntereseerd in de verkiezingen. Alleen Luxemburg (68 procent), Malta (59 procent) en Ierland (58 procent) scoren hoger.

In landen als Slowakije (28 procent), Zweden (35 procent) en Polen (36 procent) is de interesse een stuk minder. Gemiddeld heeft 46 procent van de EU-inwoners belangstelling voor de verkiezingen. Het onderzoek is verricht door instituten in Parijs, Brussel en Duitsland. Het gaat om de grootste kiezerspeiling tot dusver.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.