Home

Achtergrond

Nederland vraagt officieel om stap in gasforum

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vraagt binnenkort officieel of Nederland waarnemer kan worden in het platform voor de grootste gasproducenten in de wereld.

Op 15 juni bezoekt de minister van Energie en Industrie van Quatar ons land. Dit land is een prominent lid van het zogenoemde Gas exporting countries forum. Nederland wil zich bij het forum aansluiten om "de vinger aan de pols'' te kunnen houden en de ambities als toekomstige 'gasrotonde' in Noord-West-Europa te kunnen waarmaken. Een woordvoerder van Economische Zaken bevestigde vandaag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

Nederland heeft eerder de wens kenbaar gemaakt deel te kunnen uitmaken van het gasforum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.