Home

Achtergrond 264 x bekeken

Nederland op pad op Hemelvaartsdag

Veel Nederlanders zijn donderdag op pad gegaan om Hemelvaartsdag op een aangename wijze door te brengen.

Dat kon een meubelboulevard zijn, een tuincentrum, een attractiepark of een museum. Ook het strand was in trek, al was het wat fris voor een zonnebad.

De drukte op de wegen viel mee, in vergelijking met andere ,,mooie'' dagen, zei een woordvoerder van de ANWB. ,,Het was ook geen extreem mooi weer.''

"Het dagjesverkeer ging vooral richting Zeeuwse kust en richting Den Haag'', aldus de ANWB-woordvoerder. In de Hofstad begon donderdag ook de Tong Tong Fair, voorheen Pasar Malam. Het evenement, dat duurt tot en met 1 juni en vooral liefhebbers van de Indische cultuur trekt, maakte een goede start. Vorig jaar trok de Fair een recordaantal van 133.000 bezoekers.

"Zeer tevreden'' was ook het Dolfinarium Harderwijk. Het waterdierenpark verwelkomde "enkele duizenden'' bezoekers. "Ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Wat dat betreft merken wij weinig van een economische crisis'', aldus een woordvoerder. Bruinvis Kwin, die twee weken geleden werd geboren, was de publiekstrekker.

Ook Madurodam beleefde een goede dag, mede dankzij het relatief zonnige weer in het westen van het land. Het Haagse attractiepark had halverwege de middag al zeker vijfduizend bezoekers geteld. Een woordvoerster liet weten dat het bezoekersaantal van vorig jaar, toen zesduizend mensen Nederland in het klein kwamen bekijken, waarschijnlijk is overtroffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.