Home

Achtergrond 179 x bekeken 3 reacties

'Nederland flink aandeel in ontbossing Azië'

Nederland heeft een flink aandeel in de ontbossing in Zuidoost-Azië.

De bossen in Indonesië en Maleisië verdwijnen op grote schaal door de toenemende vraag naar palmolie. "De Nederlandse import van palmolie en hout veroorzaakt elk jaar door kaalkap en bosbranden in deze landen evenveel CO2-uitstoot als 10 miljoen auto's'', aldus Greenpeace vandaag.

De milieuorganisatie liet AidEnvironment en CE Delft een onderzoek naar dit onderwerp uitvoeren. De bureaus becijferden dat er in de afgelopen twee jaar 90.000 hectare bos alleen al voor de Nederlandse import verdween, concluderen de onderzoekers.

"Premier Balkenende moet palmolie als biobrandstof afwijzen én nu geld op tafel leggen voor het behoud van bossen. Want terwijl er onderhandeld wordt over het benodigde geld om de laatste bossen te behouden, gaat de kaalslag in razend tempo door'', aldus campagneleider Suzanne Kröger van Greenpeace.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Kunnen ze de boeren hiervan niet de schuld geven,die zijn hiervoor de meest gewilde en gemakkelijkste doelgroep om iets in de schoenen te schuiven,als er in de wereld weer een misstand wordt ontdekt

 • no-profile-image

  gert

  maken ze van die mooie tuinstoelen van,voor gamma ,karwei,formido, enz.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Van die ingevoerde materialen zijn weer een groot deel direct doorgevoerd naar de rest van Europa,zolang deze gegevens ontbreken is het gewoon het zoveelste schuld aansmerende sensatie verhaal.Mij niet gezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.