Home

Achtergrond 115 x bekeken

Nederland en Luxemburg sluiten belastingverdrag

Nederland heeft vandaag een nieuw belastingverdrag met Luxemburg gesloten.

Het verdrag moet helpen in de voortdurende jacht van staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) op zwartspaarders.


De overeenkomst legt vast dat de twee landen op verzoek belastinggegevens uitwisselen. Hiermee kan belastingontduiking worden tegengegaan. De Jager toonde zich blij met de bereidwillige opstelling van Luxemburg. Als meerdere landen zich zo gaan opstellen, nadert volgens hem het bankgeheim voor belastingzaken zijn einde.


Volgens de Luxemburgse minister van Begroting Luc Frieden zal zijn land ingaan op specifieke verzoeken van de Nederlandse fiscus, als er een indicatie is van belastingontwijking. "Er is dus geen algemene regel dat we alle informatie overhandigen. Alleen bij specifieke zaken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.