Home

Achtergrond 8 reacties

Natuurorganisaties willen andere besteding EU-landbouwgeld

Het Europees geld voor boeren komt verkeerd terecht. Dat beweren 4 natuur- en landschapsorganisaties in een brochure die ze vanmiddag aan de Tweede Kamer hebben aangeboden.

Er moet dringend een omslag komen naar een beloning van diensten die boeren leveren in het landelijk gebied. De bedrijfstoeslagen die boeren nu ontvangen passen niet meer bij wat de samenleving van boeren verwacht. Dat stellen Stichting Natuur en Milieu, de 12 provinciale landschappen, Vogelbescherming en Natuurmonumenten.

Ze hebben dit vandaag onder de aandacht gebracht omdat de Kamer aan het eind van de dag met de minister overlegt over een andere besteding van het geld dat Nederland uit Brusselse landbouwfondsen ontvangt.

De organisaties willen onder andere dat dit geld meer wordt besteed voor extra inspanningen die boeren doen in buffergebieden van Natura 2000, in Nationale Landschappen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  boeren hoeven geen voedsel meer te produceren,de burgers halen het gewoon uit de supermarkt!!

 • no-profile-image

  gert

  boeren worden omgeschoold tot terreinbeheerder of boswachter

 • no-profile-image

  Jeroen

  Goede burger, ik vrees dat je het plan nog niet gelezen hebt. Dan had je namelijk gelezen dat goede boeren nog steeds goed kunnen boeren. Zo zonde om die gezonde initiatieven altijd maar weer in het hoekje van 'boertje pesten' te plaatsen. Denk liever constructief mee!

 • no-profile-image

  christof

  Mooi dat die jongens van natuur weten wat de samenleving verwacht van landbouwerst

 • no-profile-image

  T,moet

  T,is bekend dat deze organisatie,s echte boeren haters zijn T,is triest dat L.N.V niet veranderd laten we de N bij ECONOMICE zaken doen ,komt beter tot uiting wat een geld verspillende club dit is ,en ,t ergste is dat ze veel echte natuur kapot maken

 • no-profile-image

  gert

  Nog wel bedankt oud CDA minister Veerman,nu voorzitter van Natuurmonumenten en bestuurslid van de RABObank voor deze wijze woorden,ook nog bedankt voor de aanwijzing van 162 NATURA 2000 gebieden als ,,minister ''van landbouw ,stem vooral CDA

 • no-profile-image

  landbouwer

  We worden wel verplicht om groene diensten uit te voeren want met het produceren van voedsel kun je vandaag de dag geen boterham meer verdienen.
  Met het mes op de keel moeten we groene diensten uitvoeren , zodat de ambtenaar en de bankdirecteur van het landschap kan genieten

 • no-profile-image

  goede burger

  Ze moesten zich dood schamen, de boeren voor een hongerloontje laten werken

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.