Home

Achtergrond 217 x bekeken

Nabetaling van 0,42 cent voor kalkoenenhouders BAV

Leden van de afzetcoöperatie voor kalkoenen BAV krijgen over 2008 een nabetaling van 0,42 cent per geleverde kilo.

Dat bleek tijdens de jaarvergadering van BAV. BAV verzorgt onder meer de afzet van het overgrote deel van de vijftig kalkoenenhouders in Nederland. Daarbij houdt de coöperatie op elke kilo 1 cent in. "Dat gebruiken we bijvoorbeeld voor onderzoek en projecten om de positie van de kalkoenensector te verbeteren", legt BAV-coördinator Rene Arts uit. "Wat overblijft krijgen de leden weer terug, meestal komt dat ongeveer neer op een halve cent."

Tijdens de jaarvergadering bleek volgens Arts ook dat de meeste kalkoenenhouders de toekomst met vertrouwen tegemoet gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.