Home

Achtergrond 149 x bekeken

Na weigering bonden kan deeltijd-WW per werknemer

Een bedrijf kan met individuele werknemers afspraken maken over korter werken via de deeltijd-WW, als de werkgever blijft stuiten op "oneigenlijk'' verzet bij de vakbonden om daarmee in te stemmen.

Dat blijkt uit de werkwijze rond een meldpunt dat minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) instelt voor meningsverschillen tussen sociale partners bij de aanvraag van deeltijd-WW. De regeling wordt woensdag in de Staatscourant gepubliceerd.

Vorige maand ontstond ophef bij werkgevers, omdat FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond alleen wilden meewerken aan deeltijd-WW, als werknemers die minder gaan werken, volledig worden doorbetaald. De bedoeling is juist om met behulp van WW-uitkeringen personeel tijdelijk minder te laten werken en zo de loonkosten voor bedrijven tijdens de economische crisis te verlagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.