Home

Achtergrond 212 x bekeken

NCTb beziet dreigingsbeeld Koninklijk Huis

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) bekijkt het dreigingsbeeld dat is opgesteld voor het Koninklijk Huis en de koninklijke familie.

Het zal worden meegenomen in het feitenonderzoek, dat de NCTb doet naar de aanslag op Koninginnedag
De dienst bekijkt ook het dreigingsbeeld dat was opgesteld voor Koninginnedag zelf. De NCTb beziet welke veiligheidsmaatregelen vooraf waren afgeproken, hoe de draaiboeken voor het bezoek van de koninklijke familie eruitzagen en hoe de afspraken over de beveiliging zijn uitgevoerd.

Na de mislukte aanslag van Karst T. zijn diverse onderzoeken aangekondigd. De ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie hebben de NCTb gevraagd te kijken naar de beveiliging van het Koninklijk Huis. Ze hebben de Tweede Kamer woensdag geïnformeerd over de opzet van het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.