Home

Achtergrond

München bezorgd om ontvoering papegaai

Inwoners van München zijn bezorgd over de ontvoering van de operaminnende papegaai Koko. De 36-jarige vogels streelde hun oren met zijn aria's uit opera's.

De vogel werd enkele dagen geleden uit een binnenplaats in de noordelijke wijk Schwabing weggenomen. Onbekenden zouden de papegaai uit zijn kooi hebben gehaald, hem in een kist hebben gedaan en vervolgens met een auto zijn verdwenen.

Ook de SPD-burgemeester Christian Ude maakt zich zorgen om de vogel, die eens eigendom van een operazangeres was. Hij heeft een bijzondere band met het dier. Toen Ude drie jaar geleden een wandeling maakte, maakte het dier hem uit voor 'klootzak'. Sindsdien ging de burgemeester vaker langs de papegaai ondanks de beledigingen die hem werden toegevoegd. "Ik ken de motieven van deze mensen niet. Maar ik kan hen echt alleen maar oproepen het arme dier snel terug te geven'', zegt Ude in de krant tz.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.