Home

Achtergrond

Molenaarsvak moet verjongen

Het beroep van molenaar is ernstig aan het vergrijzen.

Er moeten meer jongeren geïnteresseerd raken in het beroep om de molens de komende jaren draaiende te houden. Dit meldde een woordvoerster van de Nationale Molen- en Gemalendag vandaag. Het evenement wordt dit weekeinde weer gehouden.

Volgens de zegsvrouw komt de jeugd niet meer in contact met het molenaarsvak. Tijdens een opleiding waarin de jongeren toch al met handvaardigheid werken, moet meer voorlichting over het vak komen. Jongeren beschouwen het beroep nog als oubollig, laat de woordvoerster weten.

"De verjonging is hard nodig, maar het vak zal voorlopig nog niet uitsterven. Veel molens in Nederland worden nog gebruikt om land droog te pompen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.