Home

Achtergrond

Moederbedrijf RTL boekt verlies

De economische crisis raakt het Duitse mediaconcern Bertelsmann hard.

De eigenaar van de Europese televisie- en radiozender RTL Group boekte in het eerste kwartaal een verlies van 78 miljoen euro en zag zijn omzet teruglopen. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Een jaar eerder stond het concern, dat ook eigenaar is van uitgever Random House, nog op een winst van 35 miljoen euro. De omzet ging omlaag van 3,8 miljard euro naar 3,5 miljard euro. De operationele winst ging met ruim 50 procent omlaag tot 115 miljoen euro. Bertelsmann lijdt onder een dalende advertentiemarkt, die extra onder druk staat door de economische teruggang.

Het bedrijf herhaalde zijn verwachtingen dat de omzet en operationele winst in 2009 zullen dalen. Het mediaconcern snijdt diep in de kosten. Begin deze maand liet topman Hartmut Ostrowski weten dat Bertelsmann voor de grootste kostenbesparing uit de geschiedenis van het bedrijf staat. Alle onderdelen moeten bezuinigen, zo liet hij toen weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.