Home

Achtergrond

Ministeries houden dit najaar griepoefening

De ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken houden dit najaar griepoefeningen.

Zij oefenen dan wat ze moeten doen bij de uitbraak van een grieppandemie. Dat maakte het kabinet vandaag bekend.
Een grieppandemie is een van de grootste risico's voor de Nederlandse samenleving. De uitbraak van zo'n pandemie is "waarschijnlijk''. Er zijn al maatregelen genomen voor de bestrijding ervan. Zo moeten bijvoorbeeld ministeries zorgen dat ze voldoende personeel aan het werk houden tijdens een grote griepuitbraak. Door de uitbraak van de Mexicaanse griep is er de laatste maanden veel gesproken over een grieppandemie.

Het kabinet publiceerde vandaag de tweede Nationale Risicobeoordeling. Dat is een lijst van 33 rampenscenario's die het in kaart liet brengen. Dat zijn er dertien meer dan in de eerste Nationale Risicobeoordeling van 2008. De dreigingsscenario's zijn ingedeeld in thema's als "klimaatverandering'' en "polarisatie en radicalisering''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.