Home

Achtergrond 184 x bekeken

Minister volgt Econcern nauwlettend

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) volgt de ontwikkelingen bij Econcern, een onderneming die zich bezig houdt met duurzame energie, nauwlettend.

Econcern verkeert in geldnood en inmiddels zijn er twee bewindvoerders benoemd.

In de Tweede Kamer bestaan zorgen dat de milieudoelstellingen van het kabinet in gevaar komen, doordat Econcern betrokken is bij meerdere projecten rond duurzame energie.

Van der Hoeven heeft de Tweede Kamer vandaag geschreven dat zij binnen haar ministerie een speciaal team heeft gevormd dat de ontwikkelingen op de voet volgt en "contacten onderhoudt met de betreffende partijen over gewenste acties''. De bewindvoerders van Econcern bezien welke mogelijkheden er zijn voor een doorstart, aldus de bewindsvrouw. Tweede Kamerlid Jolande Sap (GroenLinks) stelde de kwestie dinsdag in de Tweede Kamer aan de orde.

Energiebedrijf Eneco bevestigde woensdag dat het belangstelling heeft voor Econcern. Volgens een woordvoerder beziet Eneco de mogelijkheid om delen van het bedrijf over te nemen. Eneco bouwde al in samenwerking met Econcern het windpark Prinses Amalia in de Noordzee.

PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom zegt wel wat te zien in samenwerking tussen Eneco en Econcern, omdat zo een grote Nederlandse onderneming kan ontstaan die zich richt op duurzame energie. De Tweede Kamer vergadert volgende week over Econcern.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.