Home

Achtergrond 148 x bekeken

Minder mensen doen aan Moederdag

Hoewel de animo voor Moederdag de laatste vijf jaar met 10 procent is gedaald, geven we er niet minder aan uit.

Gemiddeld wordt dit jaar ruim 36 euro uitgegeven aan de dag die moeders in het zonnetje zet, een stijging van ruim 2,5 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Sinds 2005 is het gemiddelde bedrag met bijna 10 euro gestegen.

Dat blijkt uit onderzoek, gedaan door Q&A Research & Consultancy onder ruim 3.700 respondenten. Dinsdag werden de resultaten bekendgemaakt. Volgens de onderzoekers zijn vooral partners vrijgevig; zij zeggen gemiddeld 52 euro uit tegen aan een cadeau.

Schoonmoeders daarentegen komen er niet zo goed van af: ze krijgen een cadeautje van gemiddeld 19 euro. Het aantal cadeaus dat gekocht gaat worden laat na een daling vorig jaar weer een stijgende lijn zien: plus 9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.