Home

Achtergrond 331 x bekeken

Minder investeringsplannen Duitse varkenssector

Duitse varkenshouders hebben minder investeringsplannen dan vier jaar geleden.

Vooral vleesvarkenshouders hebben minder plannen, zo blijkt uit de Veescanner van AgriDirect.

AgriDirect ondervroeg 4.000 Duitse varkenshouders met meer dan 500 vleesvarkens of 100 zeugen en vergeleek de resultaten met de Veescanner uit 2005.

12,5 procent van de vleesvarkenshouders heeft nieuwbouwplannen, vergeleken met 15,3 procent in 2005. Renovatie van het bedrijf ligt bij iets meer dan 10 procent van de vleesvarkensbedrijven in de planning. Vier jaar geleden had bijna 15 procent renovatieplannen.

In de zeugenhouderij zijn er nog evenveel ondernemers met nieuwbouwplannen als in 2005, iets meer dan 17 procent. Wel zijn er minder zeugenhouders die willen renoveren, 12 procent vergeleken bij 16,8 procent in 2005.

Van de varkenshouders met renovatieplannen wil bijna driekwart in de stalinrichting investeren, 60 procent wil het klimaatsys­teem verbeteren en de helft van de ondernemers wil iets aan het voersysteem doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.