Home

Achtergrond

Minder inbraken dankzij chemisch middel

In de Amersfoortse achterstandswijk Kruiskamp zijn in het eerste kwartaal van dit jaar fors minder inbraken gepleegd dan in de acht jaren daarvoor.

De daling is voor een groot deel te danken aan het chemische anti-inbraakmiddel SelectaDNA, dat in december gratis werd verstrekt aan bewoners. Dat meldt de gemeente Amersfoort dinsdag. Het aantal woninginbraken lag bijna 50 procent lager dan in eerdere jaren. Auto-inbraken verminderden van gemiddeld vijftig keer per kwartaal naar elf keer.

"SelectaDNA heeft duidelijk preventief gewerkt, maar we hebben ook extra gesurveilleerd in de wijk om het inbraakprobleem terug te dringen'', aldus een gemeentewoordvoerder. Het chemische middel, dat onzichtbaar wordt aangebracht op waardevolle goederen, bevat een uniek nummer dat is gekoppeld aan de eigenaar. Wordt er iets gestolen, dan kan de politie met een speciale UV-lamp de code van het DNA achterhalen en in een databank de eigenaar opsporen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.