Home

Achtergrond 481 x bekeken

Minder illegale arbeid in Nederland

De Arbeidsinspectie (AI) heeft vorig jaar minder vaak illegale arbeid aangetroffen dan voorgaande jaren; in 16 procent van de gevallen stuitte de AI bij een controle op personeel dat niet in Nederland mag werken.

In 2007 betrof dat nog 18 procent, en in 2006 ging het om 23 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag 2008 dat de AI vandaag heeft gepubliceerd. De meeste illegale arbeid werd aangetroffen in de schoonmaakbranche: in 36 procent van de gecontroleerde bedrijven werd een overtreding geconstateerd. In de land- en tuinbouw lag dat op 12 procent.

De inspectie verklaart de afname door strengere controles én door het feit dat veel werknemers uit acht Midden- en Oost-Europese EU-lidstaten sinds medio 2007 vrij in Nederland aan de slag mogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.