Home

Achtergrond 252 x bekeken

Mens-op-mensbesmetting Mexicaanse griep in Japan

De Mexicaanse griep is voor het eerst in Japan overgedragen van mens op mens. Drie scholieren uit de miljoenenstad Kobe hebben de ziekte onder de leden, terwijl ze niet in het buitenland zijn geweest.

Dat zei de Japanse minister van Gezondheid Yoichi Masuzoe. Vijf schoolgenoten van de patiënten worden nog onderzocht op het virus. Negen scholieren uit de nabijgelegen stad Osaka hebben mogelijk ook de Mexicaanse griep opgelopen.

Japan is het tweede land in Azië waar de ziekte overgaat van mens op mens. Eerder was dat het geval in Zuid-Korea. Ook in Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Mexico en de Verenigde Staten hebben patiënten anderen besmet met de Mexicaanse griep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.