Home

Achtergrond

Mens-op-mens besmettingen in Europa nemen toe

In Groot-Brittannië is voor de tweede keer iemand besmet geraakt met de Mexicaanse griep zonder in Mexico te zijn geweest. Dat meldden Britse media zaterdag.

Het aantal mens-op-mensbesmettingen in Europa loopt langzaam op. In Duitsland besmette iemand die wel in Mexico was geweest een andere patiënt en een verpleegkundige in het ziekenhuis. Eerder deze week werd het virus ook in Spanje overgedragen van mens op mens. Mexico is de brandhaard van dit griepvirus.

Omdat het zogeheten H1N1-virus van mens op mens overgaat, riep de Wereldgezondheidsorganisatie WHO eerder pandemische fase 5 uit, de op een na hoogste alarmfase. Die fase zou verhoogd kunnen worden naar 6 als elders op de wereld ook mensen van elkaar de Mexicaanse griep krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.