Home

Achtergrond 187 x bekeken

Meisje uit Ede ontvoerd

Een 8-jarig meisje is vandaag vanuit Ede ontvoerd.

De politie heeft via het landelijke waarschuwingssysteem Amber Alert de hulp van het publiek ingeroepen om naar haar uit te kijken. Het meisje, Katja Leendertz, werd meegenomen in een grijze Opel Zafira. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gemeld.

Het meisje is tegen haar wil meegenomen vanaf het schoolplein van de Cavaljéschool aan de Veenderweg. Getuigen hebben dat gezien. De directeur van Katja's school heeft verbijsterd gereageerd op de ontvoering. Katja is ruim 1.30 meter lang, slank en heeft bruingrijze ogen. Bij haar ontvoering droeg ze een rood jasje.

Het is de tweede keer dat de politie Amber Alert inzet. De eerste keer gebeurde dat in februari, toen in het centrum van Rotterdam een 4-jarige peuter werd vermist. Het ventje werd binnen een uur ongedeerd teruggevonden.

De tienduizenden deelnemers aan Amber Alert krijgen per e-mail, sms of bijvoorbeeld via sociale netwerksites als MSN en Hyves een waarschuwing, als het leven van een vermist kind in gevaar is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.