Home

Achtergrond 175 x bekeken

Meireces levert reeks spoeddebatten op

Twee weken reces hebben het parlement voldoende munitie opgeleverd voor een reeks spoeddebatten.

De Tweede Kamer kwam vandaag voor het eerst bijeen na de meivakantie en vroeg direct vijf spoeddebatten, een spoedoverleg en een gewoon debat aan.

De Kamer wil zo snel mogelijk debatteren over perikelen rond het Nationaal Historisch Museum, een uitspraak waarin het gerechtshof het rookverbod kraakt, de kaping van het Nederlands/Antilliaanse schip Marathon, de mogelijke verkoop van energiebedrijf Essent en het kabinetsstandpunt dat José Manuel Barosso een nieuwe termijn moet krijgen als voorzitter van de Europese Commissie.

Daarnaast komt er een spoedoverleg, een soort afgezwakte variant van een spoeddebat, over de plaatsing van een zendmast in het centrum van Rotterdam. Omwonenden verzetten zich tegen de bouw van een hoge zendmast voor het communicatiesysteem C2000 voor hulpverleners. Een groot deel van de Kamer wil daarnaast opnieuw een uitgebreid debat over de brand in het Catshuis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.